Tykający silnik ??
Re: Tykający silnik ??
Z tego co wiem to Vanos reguluje fazy rozrządu za pomocą ciśnienia oleju. Więc jeżeli jest nieprawidłowe to może źle działać. Ale wydaje mi się że gdyby było tylko złe ciśnienie oleju to wówczas odczuwałbyś tylko spadek mocy, a nic by nie stukało.
Post usunięty
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 22:09 przez kostek_ja, łącznie zmieniany 1 raz.
wiec tak: u mnie jest bardzo podobna sytuacja,slychac gluchy stukot tak jakby vanos tylko nie wiem od kiedy jest to bo kupilem juz taka. zrobilem tym autem 9tys i ten glos sie powoli nasila.
czy masz jakis przyblizony koszt wymiany vanosa w serwisie?
czy masz jakis przyblizony koszt wymiany vanosa w serwisie?
rsslawko
Post usunięty
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 22:09 przez kostek_ja, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja mam pytanie bo czytam ten temat i mowa jest o manualu a jak ma sie sprawa z SMG ??
Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl
A jak sie ma miec? Tak samo mozesz sobie zrobic kuku bo nie masz jak wcisnac sprzegla. Jak Cie obroci to trzymaj gaz w podlodze zeby kola sie palily az auto przestanie sunac do tylu dopiero wtedy puszczaj gaz... 

Ale czy SMG nie jest jakoś tak zaprogramowane że jak się jedzie na za wysokim biegu to wciska sprzęgło?
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 22:10 przez kostek_ja, łącznie zmieniany 1 raz.
No własnie cały czas chodzi mi oto sprzegło w skrzyni SMG (wersja USA)kostek_ja pisze:Ale czy SMG nie jest jakoś tak zaprogramowane że jak się jedzie na za wysokim biegu to wciska sprzęgło? Jeżeli tak, to raczej ciężko jest popełnić mój błąd
Keepsake, napisałes ze to jest to samo i ze podczas obrotu pedał w podłoge ale moze ktos w USA pomyslał o tym i skrzynia jest tak zaprojektowana ze taki błąd nie odbije sie na silniku
Jak mozecie to niech sie wypowie ktos kto jezdzi juz dosc długi czas autem z SMG jak tam wygladaja takie srawy

Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl
A dlaczego miał pomyśleć w USA? Przecież tam tego samochodu nie wymyślili, nie są w stanie.*MATI* pisze:No własnie cały czas chodzi mi oto sprzegło w skrzyni SMG (wersja USA)kostek_ja pisze:Ale czy SMG nie jest jakoś tak zaprogramowane że jak się jedzie na za wysokim biegu to wciska sprzęgło? Jeżeli tak, to raczej ciężko jest popełnić mój błąd
Keepsake, napisałes ze to jest to samo i ze podczas obrotu pedał w podłoge ale moze ktos w USA pomyslał o tym i skrzynia jest tak zaprojektowana ze taki błąd nie odbije sie na silniku
Jak mozecie to niech sie wypowie ktos kto jezdzi juz dosc długi czas autem z SMG jak tam wygladaja takie srawy
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
A ja mam nieśmałe pytanie: Czy Wy na prawde uważacie że silnik jest w stanie, podczas manewru jaki wykonał kostek_ja, przekręcić się w drugą stronę, z tego co czytam to jedynym problemem w tym temacie jest Vanos, skąd te teorie? Czy ktoś miał już taki przypadek, czy chcecie powiedzieć że ten (z pracującym silnikiem w drugą stronę) jest jedyny i że trzeba uważać? 

No Fear - No Fun!
Post usunięty
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 22:10 przez kostek_ja, łącznie zmieniany 3 razy.
Moim zdaniem [glow=red][shadow=red]
piszę się przez Ó .
OT:
Proponuję zakończyć lub uporządkować tą dywagację i "gdybanie". Nie da się już powoli czytać tych przypuszczeń.
[/shadow][/glow]kostek_ja pisze:PUŹNIEJ
piszę się przez Ó .
OT:
Proponuję zakończyć lub uporządkować tą dywagację i "gdybanie". Nie da się już powoli czytać tych przypuszczeń.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Post usunięty
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 22:10 przez kostek_ja, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi o u porządkowanie twoich wypowiedzi, wszystko przypuszczasz, wydaje Ci się, nie jesteś pewien, chyba tak, chyba nie. Jak nie wiesz to zapytaj, nie musisz przypuszczać i teoretyzować, przez to innych wprowadzasz w błąd.kostek_ja pisze:Os, moim zdaniem wszystko jest uporządkowane. Napisałem wszystko od początku do końca w jednym poście, zaraz po odebraniu samochodu. Jedynie zagadką jest czy silnik zakręcił się w drugą stronę czy nie, ale do tego już nie dojdziemy, nawet gdybyśmy bardzo chcieli
P.S
Sory za błędy ortograficzne. Już poprawiłem
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Post usunięty